Τα όρια μας βοηθούν να ενδυναμώσουμε και να διαχειριστούμε τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους και με τον εαυτό μας. Πολλές φορές πιστεύουμε πως τα όρια απομακρύνουν ανθρώπους ή και τους ωθούν να φύγουν μα αυτό δεν είναι καθόλου πραγματικό. Τα όρια λειτουργούν σαν ένα οχυρωμένο σπίτι. Δεν θα θέλατε ένα σπίτι στο οποίο η πόρτα είναι πάντα ορθάνοιχτη, ούτε θα θέλατε ένα σπίτι στο οποίο η πόρτα δεν ανοίγει ποτέ. Το να ζούμε σε ένα σπίτι στο οποίο μπορούμε να ελέγξουμε το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας, μας επιτρέπει να ζούμε με ασφάλεια ενώ συνεχίζουμε να συνδεόμαστε με τον κόσμο. Ομοίως, η ύπαρξη ευέλικτων ορίων μάς επιτρέπει να αφήνουμε τους ανθρώπους να μπουν όταν χρειάζεται και μας προστατεύουν όταν ο κίνδυνος παραμονεύει έξω.

Επιπλέον φανταστείτε μια σχέση στην οποία ένας άνθρωπος συχνά κάνει αστεία εις βάρος σας και νιώθετε προσβεβλημένοι. Αν δεν επικοινωνήσετε ποτέ την ενόχληση σας, τότε τα αστεία θα συνεχιστούν μέχρι που η επαφή με αυτόν τον άνθρωπο θα είναι πλέον δυσφορική για εσάς. Τότε αυτό θα σας οδηγήσει στο να ελαχιστοποιήσετε την επαφή σας με αυτόν τον άνθρωπο ή να τερματίσετε την σχέση. Αν από την άλλη η ενόχληση γνωστοποιηθεί (πχ. Γιώργο με φέρνεις σε δύσκολη θέση, θα μπορούσες να μην συνεχίσεις αυτό το αστείο?), τότε ο άλλος σας μαθαίνει καλυτέρα και ταυτόχρονα μπορεί να επιλέγει συνειδητά τι συμπεριφορά θα έχει απέναντι σας. Για παράδειγμα ο Γιώργος θα μπορούσε ακόμα να κάνει αστεία που αυτά όμως δεν θα σας έφερναν σε δύσκολη θέση ή θα γινόταν σε ένα χρόνο ή ένα μέρος που θα συμφωνούσατε και εσείς. Η οριοθέτηση λοιπόν φαίνεται να ενδυναμώνει τις σχέσεις και όχι να τις χαλάει.

Τα όρια είναι απαραίτητα και στον εργασιακό χώρο. Τα όρια στη δουλειά μας προστατεύουν γινάτι ξεκαθαρίζουν και γνωστοποιούν τι είναι δική μας ευθύνη και τι όχι καθώς και τι είναι προτεραιότητα την παρούσα χρονική στιγμή. Την ίδια στιγμή η οριοθέτηση μας προστατεύει από το να αναλαμβάνουμε περισσότερα πράγματα από όσα μπορούμε και έτσι ο φόρτος εργασίας παραμένει σε ένα λογικό βαθμό. Όσο ο φόρτος εργασίας είναι σε ένα διαχειριστικό επίπεδο, τόσο αυξάνεται η συγκέντρωση και η παραγωγικότητα και μειώνεται το στρες. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι διατηρούν φυσική και πνευματική ενέργεια και υπάρχει ένα ξεκάθαρο και υποστηρικτικό περιβάλλον εργασίας.

Η οριοθέτηση δεν είναι εύκολη υπόθεση και δεν μας βγαίνει φυσικά. Η οριοθέτηση χρειάζεται εξάσκηση καθώς είμαστε αρκετά συνηθισμένοι στο “ναι”. Χρειάζεται επίσης να είμαστε σε επίγνωση του εαυτού μας (τι είναι σημαντικό για εμάς και πως εμείς λειτουργούμε καλυτέρα) και να βρίσκουμε ισορροπία μεταξύ της προσωπικής ζωής και της δουλειάς (πχ. αν αναλάβω το …….., δεν θα έχω χρόνο/ενέργεια για το……). Επίσης είναι πολύ πιθανό οι συνάδελφοι σας να χαλούν την προσπάθεια σας να οριοθετήσετε είτε με ευθύτητα είτε πλαγίως και για αυτό χρειάζεται να είστε σταθεροί. Αν για παράδειγμα στην άδεια σας συνεχίσετε να απατάτε σε τηλέφωνα ή μειλ, τότε το “λείπω σε άδεια δεν είναι καλή στιγμή”, δεν θα σημαίνει τίποτα.

Κάποια παραδείγματα οριοθέτησης μπορεί να είναι:

-Λυπάμαι, δεν κοιτώ το email μου τα Σαββατοκύριακα. Θα το δω την Δευτέρα και θα σου απαντήσω το συντομότερο δυνατό.

-Έχω αναλάβει αρκετές αρμοδιότητες αυτή τη στιγμή θα πρέπει να μου δέσετε χρόνο να δω αν προλαβαίνω να αναλάβω και αυτό.

-Σε ευχαριστώ που σκάφτηκες πως μπορώ να σε βοηθήσω. Τρώα κάνω……, μπορώ όμως να σε βοηθήσω σε 1 ώρα/ θα μπορούσε μήπως κάποιος άλλος να σε βοηθήσει?

-Δεν μπορώ να απαντήσω άμεσα σε αυτό που με ρωτάς. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο.

-Μπορώ να βοηθήσω με/αναλάβω το….αλλά αυτό σημαίνει πως το…….θα πάει πίσω για κάποιες μέρες. Είναι οκ?

-Αυτό είναι αρκετά προσωπικό ζήτημα. Θα προτιμούσα να το συζητήσουμε σε προσωπικό χρόνο αν δεν σε πειράζει και όχι στη δουλειά.

-Αποσυντονίζομαι όταν γράφω ένα κείμενο και έχω συχνές διακοπές. Σε παρακαλώ συγκέντρωσε όλα όσα με χρειάζεσαι και έλα σε 1 ώρα να τα συζητήσουμε.

-Με συγχωρείς, δεν γνωρίζω από…….δεν μπορώ να σε βοηθήσω.